Нещодавно вирішив зайти на сайт Gelios — дізнатися, що то за сайт із такою сонячною назвою. Адреса проста: gelios.ua. І одразу зрозумів, що це не просто черговий портал, а корисна збірка пояснень на дуже конкретні, іноді неочікувані, але живі життєві ситуації.
Ресурс цілком сфокусований на темі "Чому?" — і це його головна родзинка. На сайті представлені матеріали про все, що зустрічаємо в житті: починаючи з людського організму до поведінки тварин і навіть технічних дрібниць. Зокрема, побачив статті про те, чому соски реагують на дотик, чому долари 2006 року не обмінюють в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому очі втрачають прозорість, чому болить голова ззаду, чому звірі вирушають у мандри та чому гарнітура не з'єднується.
Особисто мене найбільше привабив текст про каламутні очі — корисні відомості, яку варто знати кожному. Звернув увагу на матеріал про вміст заліза в їжі: відтепер мені відомо, що найбільше заліза у печінці. Окрема тема — чутливість сосків: про це рідко пишуть, а ситуація досить часта.
Формат сайту простий і зручний: кожна публікація присвячена на окреме життєве "чому". Без води, тільки суть, чому так і що робити. І діапазон тем вражає — від здоров'я та медицини до техніки, біології та активного життя.
Вартісний портал, який тепер триматиму в закладках. Бо життя постійно підкидає запитання, на які хочеться отримати швидку та зрозумілу відповідь.